Roadmap naar meer zeggenschap

Aan de slag!

Zeggenschap versterken is een continu veranderproces waarin bestuurders, staf- en beleidsmedewerkers, leidinggevenden, zorgprofessionals en collega’s aan hun toekomst werken.

Hoewel er geen standaard stappenplan bestaat voor het realiseren van cultuurveranderingen, er zijn wel universele verbeterstappen die gevolgd kunnen worden.

Roadmap naar meer zeggenschap

Maak een actieplan voor jouw organisatie!

De roadmap bestaat uit 5 stappen en 14 interventies.

De infographic laat een samenvatting van de visie zien en geeft een beknopt stappenplan met interventies om zeggenschap te versterken.

Wil je meer lezen over hoe je een actieplan opzet, wat je in iedere stap doet en met wie, en welke interventies voor jouw organisatie relevant zijn, lees dan de visie en roadmap.

Monitor Zeggenschap: meet of je goed op weg bent met zeggenschap   

Als je in je organisatie aan de slag gaat met zeggenschap versterken, dan wil je weten hoe het ervoor staat met de zeggenschap in jouw organisatie.  

De Monitor Zeggenschap is een meetinstrument waarmee je dit als zorgorganisatie kosteloos in kaart brengt. Hoe ervaren zorgprofessionals zeggenschap? Wat gaat al goed en wat kan nog beter? Wat heeft prioriteit om aan te pakken? De resultaten geven inzicht in het verbeterpotentieel van zeggenschap en zijn in te passen in het stappenplan van de roadmap.