Subsidie

Nieuwe subsidieronde voor professionals om zeggenschap te versterken!

Goed nieuws! De subsidie om zeggenschap te versterken wordt verlengd. Nieuw is dat vanaf nu ook organisaties binnen sociaal werk en jeugdzorg hierbij aansluiten. Daarmee kunnen de volgende sectoren een subsidie tot €50.000 aanvragen:

  • VVT 
  • (Academische) ziekenhuizen 
  • GGZ 
  • Gehandicaptenzorg  
  • Sociaal werk *nieuw* 
  • Jeugdzorg *nieuw* 

Tips in je mail!
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de subsidie en alle ondersteuning die je vanuit het Landelijk Actieplan Zeggenschap kunt krijgen? Meld je dan aan voor onze speciale subsidiemailing met alle informatie. 

Vanuit het Landelijk Actieplan Zeggenschap zijn we ontzettend blij dat het ministerie van VWS opnieuw budget beschikbaar stelt om zeggenschap te versterken. Dat is nog steeds hard nodig, gezien alle uitdagingen waar de zorg, jeugdzorg en sociaal werk voor staan om onder andere personeel te behouden en de kwaliteit en veiligheid van zorg en dienstverlening te bewaken. Door een subsidie aan te vragen vergroot je de kans dat je straks tijd en ruimte hebt om echt aan de slag te gaan met zeggenschap.  

Wat kun je verwachten? 

Op de website van DUS-I vind je informatie over de subsidieregeling en de criteria voor een aanvraag. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen bij het schrijven van een sterke aanvraag, organiseren wij op 9 en 10 oktober online informatiebijeenkomsten samen met VWS en DUS-I. Tijdens die bijeenkomsten vertellen we alles over het aanvragen van de subsidie en kun jij al jouw vragen aan ons stellen! Wil jij alvast een plek reserveren, meld je dan hier aan. 

Wat kun je alvast doen? 

Wil je een actieplan maken om de zeggenschap in jouw organisatie te versterken, dan helpt het om alvast na te denken over de volgende stappen die terugkomen in onze roadmap. In veel organisaties zijn september en oktober belangrijke maanden. In deze maanden worden jaarplannen en begrotingen ingediend. Door je plan aan te laten sluiten bij de begroting en planning in je organisatie, vergroot je de kans op slagen van je actieplan. In ons webinar ‘Zo maak je een duurzaam actieplan met impact’ laten we hieronder zien hoe je dit doet.
 

Bijeenkomsten

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Landelijk Actieplan Zeggenschap? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Kom je er niet uit, stuur dan je vraag naar info@actieplanzeggenschap.nl.

Blijf op de hoogte

Graag op de hoogte blijven van Landelijk Actieplan Zeggenschap? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: