Subsidie

Tijd voor meer zeggenschap

Alles wat je moet weten over het versterken van zeggenschap

De afgelopen maanden konden professionals in de zorg, jeugdzorg en sociaal werk een subsidieaanvraag indienen om zeggenschap in hun organisatie te versterken. Op 18 december 2023 is het portaal gesloten. Wij hebben waar mogelijk ondersteund bij het schrijven van actieplannen en het indienen van een subsidieaanvraag.  Nu is het afwachten welke organisaties er wel of geen subsidie toegekend hebben gekregen.

     

Op deze overzichtspagina vind je achtergrondinformatie over zeggenschap en inspirerende voorbeelden van gesubsidieerde projecten, maar ook praktische tips en alle hulpmiddelen die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan met het versterken van zeggenschap in jouw organisatie, ook zonder subsidie! In 2023 geen aanvraag gedaan? In 2024 vindt een derde subsidieronde plaats.

 • Hoe kan zeggenschap jouw organisatie helpen en hoe pak je dat aan?
  Subsidie

  “We hopen dat onze collega’s hun werkgeluk terugkrijgen en zich gehoord voelen. Alleen dan hou je het werk vol, en blijft het leuk.”

  Amphia ontving vorig jaar een subsidie waarmee ze ervoor willen zorgen dat verpleegkundigen meer kunnen meedenken en meebeslissen. Verpleegkundige Anne Jacobs licht toe.
  Lees meer
  Subsidie

  Stapsgewijs naar zeggenschap met onze roadmap

  Er is geen one-size-fits-all oplossing om zeggenschap te versterken, maar er zijn wel acties die je kunt inzetten om zeggenschap positief te beïnvloeden. Door de roadmap te volgen, kom je tot een actieplan voor jouw organisatie, die je invult met interventies
  Bekijk de roadmap

  Leer meer over zeggenschap in onze kennisclips

  In deze kennisclip leggen we kort uit wat de meerwaarde is van het versterken van zeggenschap. We hebben nog veel meer van dit soort video’s, die je bijvoorbeeld leren welke vormen van zeggenschap er zijn en hoe je zeggenschap goed inricht binnen je organisatie
  Bekijk ze hier
  Subsidie

  Op welk niveau wil jij
 zeggenschap versterken?

  Je kan aan de slag met zeggenschap op individueel niveau, teamniveau, organisatieniveau of zelfs landelijk niveau. Bekijk voor al die niveaus wat je kan doen en hoe je dat goed aanpakt.
  Lees meer
Subsidie

Vraag en antwoord

We verzamelen veel voorkomende vragen over de subsidie, zeggenschap in het algemeen en het Landelijk Actieplan Zeggenschap op één plek.

Staat jouw vraag er niet tussen, neem contact op via info@actieplanzeggenschap.nl.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Landelijk Actieplan Zeggenschap? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Kom je er niet uit, stuur dan je vraag naar info@actieplanzeggenschap.nl.

Blijf op de hoogte

Graag op de hoogte blijven van Landelijk Actieplan Zeggenschap? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: