Aan de slag met zeggenschap

Aan de slag met zeggenschap!

Er is geen kant en klare oplossing om zeggenschap te versterken, maar er zijn gelukkig wel acties die je kunt inzetten om zeggenschap positief te beïnvloeden. Wil jij je zeggenschapsvaardigheden vergroten op individueel niveau, teamniveau, organisatieniveau of landelijk niveau?

Wij helpen je graag bij het versterken van je kennis en vaardigheden over zeggenschap. Én we reiken je tools, tips en leermiddelen aan om aan de slag te gaan. 

Gratis e-learning

Ben je nog niet dagelijks met zeggenschap bezig, maar zou je er wel meer over willen weten zodat je ermee aan de slag kunt? Speciaal voor jou ontwikkelden we de e-learning ‘Versterk je zeggenschap’.

Met deze gratis e-learning leer je in ongeveer 30 minuten via onder andere vragen, tips en filmpjes wat zeggenschap is en hoe jij het zelf kan versterken.

Versterk je vaardigheden

Om je individuele vaardigheden te versterken, kan het je helpen om meer te weten over het voeren van gesprekken met de juiste personen. Daarnaast kan het helpen als je meer weet over wat je kunt doen om draagvlak binnen jouw team of organisatie te vergroten. We helpen je graag met meer informatie over gesprekstechnieken, draagvlak creëren en interprofessioneel samenwerken.

Roadmap

Zeggenschap versterken is een veranderproces dat altijd doorgaat. Professionals, bestuurders, staf- en beleidsmedewerkers, leidinggevenden, en je directe collega’s werken aan hun toekomst.

Hoewel er geen standaard stappenplan bestaat voor het realiseren van cultuurveranderingen, er zijn wel universele verbeterstappen die gevolgd kunnen worden. Bekijk onze roadmap voor een gericht actieplan!

Monitor Zeggenschap

De Monitor Zeggenschap is een meetinstrument waarmee in kaart wordt gebracht hoe zorgprofessionals zeggenschap ervaren. Wat gaat al goed en wat kan nog beter? Wat heeft prioriteit om aan te pakken? De resultaten geven inzicht in de mogelijkheden om zeggenschap te versterken. Als zorgorganisatie kun je je kostenloos aanmelden voor een meting van de monitor.