Aan de slag!

Aan de slag!

Leren en ontwikkelen

Er is geen one-size-fits-all-oplossing om zeggenschap te versterken, maar er zijn gelukkig wel acties die je kunt inzetten om zeggenschap positief te beïnvloeden. Wil jij je zeggenschapsvaardigheden vergroten op individueel niveau, teamniveauorganisatieniveau of landelijk niveau? Deze pagina wijst je de weg naar de roadmap, tools, tips en leermiddelen om aan de slag te gaan.

Individueel niveau

Individuele zeggenschap gaat over jouw eigen cirkel van invloed. Je vindt hier tips en leermiddelen over o.a. gesprekstechnieken, draagvlak creëren en nog veel meer.

Teamniveau

Bij teamzeggenschap kom je samen tot de beste zorg. Op deze pagina vind je tips en leer je meer over Actieleren, IPS, Intervisie en Draagvlak creëren.

Organisatieniveau

Heb jij zicht op de zeggenschap binnen jouw organisatie? Op deze pagina vind je handige informatie, o.a. over de organisatiestructuren en financiële stromen in de zorg.

Landelijk niveau

Ook jij kunt zeggenschap hebben over thema’s die landelijk spelen en meedenken in landelijke vraagstukken. Op deze pagina je tips en leermiddelen over o.a. het zorglandschap, landelijke zorgprogramma’s en de wet ‘Zeggenschap in de zorg’.

Roadmap: stapsgewijs naar meer zeggenschap

De roadmap bestaat uit 5 stappen en 14 interventies, waarmee jij stapsgewijs zeggenschap in jouw organisatie versterkt.
>>> Klik op een stap in de afbeelding hieronder
voor meer informatie.

Wij hopen dat de informatie op deze pagina’s je goed ondersteunt bij het versterken van zeggenschap. Mis je nog iets, of klopt er iets niet; wij horen het graag via info@actieplanzeggenschap.nl.