Downloads

Op deze pagina geven we een overzicht van de leermiddelen en kennisdocumenten die je kunt downloaden voor eigen gebruik.

Wil je meer lezen over hoe je een actieplan opzet, wat je in iedere stap doet en met wie, en welke interventies voor jouw organisatie relevant zijn? Download dan de infographic met de visie en de roadmap.

Ben je benieuwd naar onze visie op het versterken van zeggenschap in de zorg, jeugdzorg en sociaal werk? Bekijk dan het volledige visiedocument.

Wat is zeggenschap en hoe kun je ermee aan de slag? Alle kennis hierover en de lessen en ervaringen van het afgelopen jaar hebben wij voor je gebundeld in een kennisoverzicht. Zo helpen we elkaar op weg. Print het overzicht uit en hang het op! Zo kunnen jij en je collega’s aan de slag.

Wat werkt wel en niet bij het versterken van zeggenschap en welke stappen kun je zetten om in beweging te blijven? Wij vroegen 140 organisaties die een half jaar aan de slag waren met hun actieplan naar de belangrijkste inzichten, lessen die ze leerden en die ze andere organisaties willen meegeven. Je leest het in de tussenevaluatie.

Als je vindt dat er iets beter kan op je werk, is het belangrijk om dat te zeggen. Als je kunt meebeslissen, wordt je werk leuker en de sfeer beter. De zorg voor je patiënten en cliënten verbetert dan ook! Wil jij daar meer over weten? Bekijk dan onze poster met jouw eerste stappen naar meer zeggenschap.