Meer weten over zeggenschap

Meer weten over zeggenschap

Je hebt de term zeggenschap wel eens gehoord, maar weet niet precies wat er mee bedoeld wordt. We leggen het je graag uit. We vertellen je wat zeggenschap voor jou betekent, maar ook wat zeggenschap op teamniveau, organisatieniveau en landelijk niveau is. Je leest hoe je zeggenschap kunt versterken en waarom dat nou zo belangrijk is.

Wat is zeggenschap

Zeggenschap wil zeggen dat jij kan en mag meepraten en meebepalen over alles dat met jouw vak te maken heeft. Het is daarbij belangrijk dat jij het gevoel hebt dat er ook écht naar jou geluisterd wordt als jij aangeeft wat er anders kan. Zeggenschap is een middel om tot nog betere zorg en dienstverlening te komen.

Hoe versterk je zeggenschap

Als je weet wat zeggenschap is, kun je er ook mee aan de slag. Belangrijk is dat je je durft uit te spreken en dat je degene op zoekt die jou kan helpen. Hoe je dat precies doet, leggen we je uit.

Kennisclips over zeggenschap

In onze kennisclips vertellen we je kort en bondig over verschillende onderwerpen rondom zeggenschap. Zomaar een greep uit de onderwerpen die in de korte video’s worden behandeld: Wat is zeggenschap? Waarom is zeggenschap belangrijk? Waarom is interprofessioneel samenwerken belangrijk en wat is dat eigenlijk precies?