Subsidie

Tijd voor meer zeggenschap

Alles wat je moet weten over de subsidie om zeggenschap te versterken

De komende maanden kunnen professionals in de zorg, jeugdzorg en sociaal werk een aanvraag doen voor subsidie om zeggenschap in hun organisatie te versterken. Het Landelijk Actieplan Zeggenschap helpt daarbij.

Op deze overzichtspagina vind je achtergrondinformatie over zeggenschap en inspirerende voorbeelden van gesubsidieerde projecten, maar ook praktische tips en alle hulpmiddelen die je nodig hebt om een goede aanvraag te doen. Van 20 november tot en met 18 december 2023 kun je je aanvraag indienen.

Subsidie

Schrijf je in en blijf op de hoogte

In onze subsidiemailing delen we de komende weken alle belangrijke deadlines, tips, bijeenkomsten en andere hulpmiddelen om een goede aanvraag in te dienen.

 

 • Hoe kan zeggenschap jouw organisatie helpen en hoe pak je dat aan?
  Subsidie

  “We hopen dat onze collega’s hun werkgeluk terugkrijgen en zich gehoord voelen. Alleen dan hou je het werk vol, en blijft het leuk.”

  Amphia ontving vorig jaar een subsidie waarmee ze ervoor willen zorgen dat verpleegkundigen meer kunnen meedenken en meebeslissen. Verpleegkundige Anne Jacobs licht toe.
  Lees meer
  Subsidie

  Stapsgewijs naar zeggenschap met onze roadmap

  Er is geen one-size-fits-all oplossing om zeggenschap te versterken, maar er zijn wel acties die je kunt inzetten om zeggenschap positief te beïnvloeden. Door de roadmap te volgen, kom je tot een actieplan voor jouw organisatie, die je invult met interventies
  Bekijk de roadmap

  Leer meer over zeggenschap in onze kennisclips

  In deze kennisclip leggen we kort uit wat de meerwaarde is van het versterken van zeggenschap. We hebben nog veel meer van dit soort video’s, die je bijvoorbeeld leren welke vormen van zeggenschap er zijn en hoe je zeggenschap goed inricht binnen je organisatie
  Bekijk ze hier
  Subsidie

  Op welk niveau wil jij
 zeggenschap versterken?

  Je kan aan de slag met zeggenschap op individueel niveau, teamniveau, organisatieniveau of zelfs landelijk niveau. Bekijk voor al die niveaus wat je kan doen en hoe je dat goed aanpakt.
  Lees meer
 • Alles wat je nodig hebt voor een goede subsidieaanvraag
  Subsidie

  Klankbordsessies, informatiebijeenkomsten, schrijfsessies en belafspraken

  We bieden verschillende manieren van begeleiding aan om je te helpen met een goede subsidieaanvraag. Van bijeenkomsten in groepsverband tot één-op-één begeleiding op afstand. Bekijk welke begeleiding voor jou het handigst is, wanneer we die bieden en meld je aan.
  Meer informatie
  Subsidie

  Veelgestelde vragen

  Alle informatie over deadlines, formulieren voor je subsidieaanvraag verschijnen de komende dagen op onze pagina met veelgestelde vragen. Deze blijven we uitbreiden op basis van informatie vanuit het ministerie en ervaringen van organisaties die een aanvraag doen.
  Veelgestelde vragen
  Subsidie

  Begroting bij je actieplan

  Gebruik deze voorbeeldbegroting om een goede en kloppende begroting bij je aanvraag te maken.
  Bekijk de voorbeeldbegroting
  Subsidie

  Voorbeeldaanvraag

  Wat moet je nou juist wel en niet in je subsidieaanvraag zetten? Deze handige voorbeeldaanvraag helpt je op weg bij het schrijven van je plan.
  Bekijk de voorbeeldaanvraag

  De eerste stap voor een haalbaar plan

  Zeggenschap versterken begint met inventariseren: hoe is het op dit moment geregeld binnen jouw organisatie en hoe zou je willen dat het wordt? In dit fragment uit een van onze webinars legt Aniek Abrahams van SMO Traverse Tilburg uit hoe zij dit hebben aangepakt.
Subsidie

Vraag en antwoord

We verzamelen veel voorkomende vragen over de subsidie, zeggenschap in het algemeen en het Landelijk Actieplan Zeggenschap op één plek.

Staat jouw vraag er niet tussen, neem contact op via info@actieplanzeggenschap.nl.

Subsidie

Schrijf je in en blijf op de hoogte

In onze subsidiemailing delen we de komende weken alle belangrijke deadlines, tips, bijeenkomsten en andere hulpmiddelen om een goede aanvraag in te dienen.