Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’

Congresprogramma ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’

Wat kun je verwachten?

Vanuit de eerste subsidieronde waarin 140 organisaties hun actieplan uitvoerden, hebben wij kennis over wat wel én niet werkt als je zeggenschap gaat versterken. We zoomen verder in op de verschillende perspectieven in iedere organisatie. Inzicht in andere perspectieven is nodig om zeggenschap te versterken; het zorgt voor begrip en verbinding.

De belangrijkste inzichten, lessen en praktische tips delen we met je via inspirerende sprekers en interactieve en multidisciplinaire workshops.

Je hoeft je bij aanmelding niet vooraf in te schrijven voor de workshops. Dit kun je tijdens het congres zelf bepalen.

Praktische informatie

Maandag 3 juni 2024
DeFabrique, Utrecht
Van 09:00 tot ongeveer 17:30 uur
Aanmelden

Plenaire opening

Zeggenschap in the spotlight! We openen de dag spectaculair met muziek, film, mooie voorbeelden en theater.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  De stand van zaken rondom zeggenschap in Nederland – Annamarike Seller van het LAZ

  Waar gaan organisaties mee aan de slag in subsidieronde 2? En hoe kun je tijd en ruimte maken om met zeggenschap aan de slag te gaan? Programmaleider van het Landelijk Actieplan Zeggenschap (LAZ) Annamarike Seller geeft de laatste inzichten en geleerde lessen over zeggenschap in Nederland, om het hele systeem in de organisatie in beweging te krijgen. Zeggenschap versterken doe je samen!

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Rowan Marijnissen over haar weg naar meer zeggenschap

  Als toenmalig voorzitter van V&VN IC greep Rowan Marijnissen (verpleegkundige en beleidsmedewerker bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)) in de coronapandemie haar kans om verpleegkundigen een stem te geven. Ze maakte zich onder meer hard voor het opschalen van de (IC-)capaciteit en het herstelplan voor zorgprofessionals.

  Tijdens de opening van het congres vertelt zij haar persoonlijke verhaal over samenwerken met alle perspectieven en hoe ze haar stem heeft laten horen.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Theatergroep Kapok

  Na het grote succes van vorig jaar zijn ze er ook dit jaar weer bij!

  Kapok geeft met improvisaties en liedjes een heel andere draai aan het soms taaie vraagstuk van zeggenschap versterken. Thema’s als het goede gesprek voeren, verbinding zoeken en je uitspreken zetten ze moeiteloos om naar luchtige improvisaties en liedjes. Ze laten iedereen met meer (zelf)vertrouwen en vol enthousiasme de zaal uit gaan.

  Sprekers:

  Kapok

“Ik heb het congres als inspirerend ervaren. Ik ga er zeker gebruik van maken binnen de eigen werkplek.”

– Deelnemer congres 2023

Sessies ronde 1

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Onthullende inzichten uit de landelijke Monitor Zeggenschap – Brigitte de Brouwer, Aukje Corbée, Mieke Kuilder & Eviënne van Mil

  Meer dan 21.000 verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en begeleiders hebben laten horen hoe zij de zeggenschap ervaren, in de allereerste meting van de landelijke Monitor Zeggenschap. Dat leverde een schat aan inzichten op.

  Brigitte de Brouwer, mede-eigenaar van Accuralis, duikt met jullie in deze inzichten. Aukje Corbée (vicevoorzitter Verpleegkundige Adviesraad in Medisch Centrum Leeuwarden), Mieke Kuilder (verpleegkundig specialist hematologie en palliatieve zorg bij Treant Zorggroep) en Eviënne van Mil (regieverpleegkundige orthopedie & lid Verpleegkundig Stafbestuur in het Catharina ziekenhuis) vertellen hoe zij aan de slag zijn gegaan met de resultaten van de Monitor Zeggenschap.

  Ontdek in deze sessie waarom jouw deelname essentieel is voor zowel jou als je organisatie!

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Professionele identiteit als basis voor zeggenschap – Evelyn Finnema

  Hoogleraar Verplegingswetenschap en Onderwijs en Chief Nursing Officer ministerie VWS Evelyn Finnema vertelt over het belang van je professionele identiteit.

  In deze gaat ze in op de relatie tussen zeggenschap en het zijn van een zorg- of welzijnsprofessional. Waarom is het zo belangrijk dat je weet waar je van bent, waar je voor gaat en voor staat? Waar je op aanspreekbaar bent en waarom zeggenschap nu, in deze tijd zo belangrijk is. Kortom, een korte boost van professioneel bewustzijn en zeggenschap.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Samenwerking tussen VVAR en OR – Cordaan

  Hoe kan je samen optrekken in de medezeggenschap met een OR? Wat zijn thema’s waarop je elkaar kan versterken en hoe stem je dit af? Hoe behoud je je eigen positie binnen de medezeggenschap en zorg je dat medewerkers begrijpen wat de verschillen zijn tussen de professionele zeggenschap en de ondernemingsraad?

  In deze workshop vertellen Eva Kuijper (voorzitter van de VVAR van Zorg in de Wijk) en Joost van Kampen (lid van de OC Zorg in de Wijk) hoe zij dit hebben vormgegeven binnen Cordaan en op welke thema’s zij samenwerken. In de workshop ga je met andere deelnemers in gesprek over de kansen in jouw organisatie en ontdek je welke eerste stap je morgen kan zetten.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Minisessie: Master your Nursing Mindset – Ronald Touw

  In deze ‘ Master’class daagt Ronald Touw (adviseur professionele zeggenschap) zorgprofessionals uit om uit je comfortzone te gaan en te ontdekken wat jouw ‘ Nursing Mindset’ is.

  Wat heb jij nodig wanneer de randvoorwaarden in de zorg nooit 100% gaan zijn? Hoe blijf je in de juiste ‘Mindset’? Hoe hou je zelf regie over je eigen ‘Mindset’? Hoe meet je je ‘veerkracht’?

  Sprekers:

  Ronald Touw
 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Effectief samenwerken voor meer zeggenschap – Ria Slingerland

  Ken je dat, dat je denkt ‘wat maakt dat de samenwerking hier vlot loopt en op een andere plek weer niet?’ Samenwerken klinkt zo vanzelfsprekend, alleen hoe zorg je dat we dit zo goed mogelijk doen met elkaar? Zou je willen dat je met meer succes, gemak en plezier zou kunnen samenwerken? Dat kan!

  In deze workshop Gaat adviseur Ria Slingerland onder andere in op zaken als:

  • Hoe je jezelf krachtiger in kan zetten
  • Hoe je meer uit het team weet te halen
  • Hoe je de samenwerking kan optimaliseren
  • Hoe je weerstand kan omzetten in betrokkenheid
 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Paneldiscussie met 6 bestuurders

  Zo verschillend en het toch unaniem met elkaar eens: het is tijd voor meer zeggenschap! Wil jij meer weten over wat 2 beroepsverenigingen en 7 brancheorganisaties drijft om samen te werken? En wil je horen hoe bestuurders hun rol zien in het versterken van zeggenschap – en hoe ze dat in de praktijk brengen in hun organisatie? Kom dan naar deze paneldiscussie, zodat je goede voorbeelden van bestuurders mee terug kunt nemen naar je eigen organisatie.

  De beroepsverenigingen V&VN en BPSW hebben de handen ineen geslagen met 7 branche-organisaties (Actiz, de Nederlandse GGZ, Jeugdzorg Nederland, NFU, NVZ, Sociaal werk Nederland en de VGN). Zonder deze partnerorganisaties zouden de subsidie zeggenschap en het LAZ niet bestaan. De bestuurders die deelnemen aan de paneldiscussie zijn: Karen Kruijthof (Amsterdam UMC, NFU), Carolijn Ploem (Radboudumc, NFU), Angelique Schuitemaker (Brentano, Actiz), Jochanan Huijser (GGNet, de Nederlandse GGZ), Inge de Wit (Ikazia Ziekenhuis, NVZ), Saskia Baas (Philadelphia, VGN) en Fenny Steunenberg (V&VN, Icare).

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Zeggenschap in de regio, zorgprofessionals laten hun stem horen – Anne Kempe, Denise van Dam & Richard Vlasblom

  WGV zorg en welzijn is een regionaal samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties. Dit samenwerkingsverband startte een regionaal netwerk voor én door zorgprofessionals in het kader van meer zeggenschap. Met als doel meedenken en meebeslissen over hun eigen werkveld.

  Anne Kempe (projectleider – Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn bij Zuid Holland Zuid) vertelt in deze sessie samen met zorgprofessionals Denise van Dam (diëtist bij Salios) en Richard Vlasblom (organisatiecoach bij Stichting de Overburen) hoe ze dit netwerk zijn gestart en waar ze nu staan. Wilma van der Leeuw van het Verbeterlab vertelt hoe ze verandervaardigheden binnen het netwerk vergroten.

  Sprekers:

  Anne Kempe
 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Eerlijke gesprekken vergroten zeggenschap – Martha Talma en Maryse den Hollander, Movisie

  Als je meer wil bereiken met cliënten of inwoners, dan weten we dat een effectieve basishouding van professionals van essentieel belang is. Dat betekent onder andere dat je goed in je vel zit als professional en je stem kunt laten horen over dat wat voor jou belangrijk is. In deze workshop gaan we in op de kracht van eerlijke gesprekken.

  Dus in hoeverre maken we onderhuidse gevoelens en behoeften transparant en bespreekbaar? Niet alleen met de cliënt maar ook met collega’s en managers? En nodigen we de ander uit dit ook te doen? In de praktijk vraagt dat een lerende cultuur waar reflectie en lef erbij hoort en zeker ook een visie op eerlijke gesprekken. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gaan Martha Talma en Maryse den Hollander van Movisie hierover in gesprek.

   

  Sprekers:

  Martha Talma

Sessies ronde 2

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Mission (im)possible – St. Antonius ziekenhuis

  Het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein startte het project Mission (im)possible. Het doel? Twee keer zo veel patiënten helpen als voorheen, terwijl werkplezier en kwaliteit van zorg verbeteren.

  Inmiddels zijn er aanpassingsvoorstellen op drie terreinen en draaien ze hiermee een pilot op twee afdelingen.

  Het meest waardevolle is dat ze dit bedachten en uitvoerden met de mensen die het het meest aangaat: de patiënt, de naaste, het multidisciplinaire team en – in the lead – de verpleegkundige. Tijdens het congres delen Gerbrecht van der Meulen (projectleider, zorgethica en verpleegkundige), Melanie Oostrom (projectleider en oncologieverpleegkundige) en Maaike Ruesen-Sterk (projectleider) hun leermomenten en bevindingen uit het project en de pilotfase.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Multidisciplinaire zeggenschap, professionals delen het roer – Lentis GGZ

  Lentis GGZ heeft sinds 2021 een multidisciplinaire professionele staf. Vanuit het motto: ‘het werk is multidisciplinair, dus onze vertegenwoordiging ook!’ geven ze daarmee vorm aan professionele zeggenschap in de organisatie.

  In deze sessie nemen Geja Boomsma-Vos (gezondheidszorgpsycholoog in opleiding tot specialist), Arjon Glazenborg (psychiater), Trea Muller (Sociaal Psychiatrisch verpleegkundige/voorzitter professionele staf) en Wouter Stek (beleidsadviseur kwaliteit) je mee in hun ontwikkelproces. Uit eigen ervaring delen ze tips, tricks, valkuilen én de opbrengsten van deze ontwikkeling. Vragen die zeker aan bod komen zijn onder andere: Hoe kun je zeggenschap multidisciplinair vormgeven? En welke rol heeft de verpleegkundige binnen de professionele staf?

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Happy nurses, happy patients, better outcomes? – Maastricht UMC+

  Zeggenschap en professionele identiteit als basis voor toekomstbestendige verpleegkundige zorg.

  In een interprofessionele aanpak is de verpleegkundige essentieel. Zeggenschap hebben over beroepsuitoefening, -ontwikkeling en gerelateerd beleid, is daarbij van cruciaal belang. Maar hoe doen we dit precies? Wat vraagt dit van de verpleegkundige beroepsontwikkeling? Wat vraagt dit van de organisatie? En.. wat vraagt dit van jou?

  In deze sessie staat het ontwikkelen van een professionele verpleegkundige organisatie centraal, waarin eenieder samenwerkt om tot de beste resultaten voor patiënten en medewerkers te komen.

  Marjolein Heemels (directeur verpleegkunde Maastricht UMC+) en Mick Olvers (projectleider professionele zeggenschap Maastricht UMC+) nemen jullie mee in de ontwikkeling van deze professionele verpleegkundige organisatie waarbij het versterken van professionele identiteit en de implementatie van een verpleegkundige councilstructuur belangrijke pijlers zijn in de ontwikkeling van toekomstbestendige verpleegkundige zorg.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Effectieve communicatie aan de bestuurstafel – Ilona Eichhorn

  Hoe zorg je dat je dat je als gesprekspartner serieus genomen wordt? Hoe verander je het beleid op een constructieve wijze? En hoe werkt besluitvorming en groepsdynamiek?

  Ilona Eichhorn (trainer ImpactAll) behandelt deze vragen en thema’s zoals omgaan met verschillende belangen, en onderlinge besluitvorming en groepsdynamiek in deze workshop. Door de praktische, actieve en luchtige manier van werken krijgen de deelnemers meer zelfinzicht en de kans om zichzelf te verbeteren. Goed communiceren is geen one-size-fits-all, maar het flexibel kunnen meebewegen in iedere situatie.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Zeggenschap & de Raad van Toezicht – NVTZ en Sanne Schutte

  Op welke manier kan de Raad van Toezicht zeggenschap in zorg en welzijn bevorderen? Hoe gaan toezichthouders in de praktijk om met cliënten, patiënten, buurt, burgers, medewerkers en specialisten? En waar begint een strategisch partnerschap tussen zeggenschap en toezicht?

  In deze sessie gaan Marius Buiting (directeur) en Martijn Groenewold (senior beleidsmedewerker) van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg & Welzijn (NVTZ) en Sanne Hesp-Schutte (verpleegkundige / Trainee RvT – OLVG/Oldael) dieper in op de ontwikkelingen in toezicht. Ze focussen hierbij op de transitie naar nieuw toezicht, waarbij professionals nodig zijn in een Raad van Toezicht.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  De kracht van keuze: wat maakt een ziekenhuisbaan voor een verpleegkundige aantrekkelijk? – Nienke Miedema & Een overzicht van 5 jaar onderzoek – Pieterbas Lalleman

  Welke arbeidsvoorwaarden vinden verpleegkundigen nu echt belangrijk bij het kiezen van, of het behouden van, een baan in het ziekenhuis? Het RN2Blend consortium onderzocht dit het afgelopen jaar aan de hand van een keuze-experiment.

  Daarnaast presenteert RN2Blend een overzicht van alle publicaties en vertalen deze in ’tegeltjeswijsheden’.

  Tijdens deze sessie gaat Nienke Miedema (promovendus, Erasmus School of Health Policy and Management) in op deze onderzoeksmethode die wordt gebruikt om de hoeveelheid voorkeuren vast te stellen en keuzegedrag te voorspellen, licht ze het belang van dit soort onderzoek toe en deelt ze voorlopige resultaten.

  Pieterbas Lalleman geeft een overzicht van alle RN2Blend-publicaties vertaalt deze in een ‘tegeltjeswijsheid’ per publicatie. Hij zoomt in op de wijsheden die van belang zijn voor het thema zeggenschap.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  De belangrijkste inzichten om zeggenschap in jouw organisatie te versterken – Kirsten Janssen-Beentjes

  Wat werkt wel en wat werkt niet bij het versterken van zeggenschap? 140 zorgorganisaties gingen in subsidieronde 1 aan de slag met hun actieplan. Vanuit het LAZ vroegen we de naar de belangrijkste inzichten, lessen die ze leerden en die ze andere organisaties willen meegeven. Kirsten Janssen-Beentjes (adviseur, promovendus en programmacoördinator bij het LAZ) gaat dieper in op de bevindingen, lessen en tips en laat zien welke stappen je kunt zetten om in beweging te blijven.

Sessies ronde 3

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Verpleegkundig leiderschap, niet zonder de patiënt! – Margreet van der Cingel & Wilma Heeres

  Hoe kun je verpleegkundig leiderschap concreet maken in de dagelijkse praktijk? En, wat heeft een patiënt eigenlijk aan verpleegkundig leiderschap?

  Margreet van der Cingel (lector NHL Stenden Hogeschool/Medisch Centrum Leeuwarden) gaat in deze workshop, samen met secretaris van Stichting Pijn-Hoop én ervaringsdeskundige Wilma Heeres, op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Innovatie in zeggenschap: hoe ziet het eruit en wat komt erbij kijken? – Mirella Minkman & Renate Vink-Dijkstra

  Wat past bij de tijd van nu en de zorg voor de toekomst? De Innovatie Advies Commissie Zeggenschap (BoZ) brengt hierover binnenkort een advies uit na in gesprek te zijn geweest met ongeveer 10 organisaties. In deze sessie word je uitgenodigd om in gesprek te gaan over welke innovatie mogelijk werkt en welke niet.

  Mirella Minkman (Raad van Bestuur Vilans & hoogleraar Tilburg University-TIAS) neemt je als voorzitter van de BoZ-commissie mee in de vraag: hoe kan het ook anders en wat kom je tegen? Renate Vink-Dijkstra (advocaat en partner bij De Clercq Advocaten en Notariaat) belicht het juridische perspectief van zeggenschap en zorgorganisatie Cosis brengt een praktijkvoorbeeld in.

   

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Minisessie: ‘Professionele zeggenschap, de vrijblijvendheid voorbij! – Roland Peppel & Sjors Frielink

  De vraag is niet meer: kiezen we voor professionele zeggenschap!? Het gaat nu om verankering van professionele zeggenschap, zodat het écht leidt tot veilige zorg en een optimale werkomgeving! Echt verankeren is complex, het vraagt methodische ontwikkeling van de organisatie en van mensen. In de workshop ‘Professionele zeggenschap, de vrijblijvendheid voorbij!’ ontdek je waar jouw organisatie staat op weg naar organisatiebrede verankering van professionele zeggenschap.

  Roland Peppel (adviseur organisatieontwikkeling professionele zeggenschap), Charlene van ’t Ende (adviseur professionele zeggenschap en continu verbeteren) en Sjors Frielink (adviseur) van CC zorgadviseurs begeleiden raden, managers en bestuurders om samen ontwikkelstappen te zetten. In deze workshop vertellen zij wat we kunnen leren we van toonaangevende organisaties. Hoe benutten zij bijvoorbeeld de Magnet®-gedachte? Voorbeelden zomaar overnemen, gaat niet vanzelf. Wat kun je dan wel doen? Op praktische wijze, onder andere met behulp van de ‘Routekaart Professionele Zeggenschap’ krijg je inzicht in wat de volgende stap is voor jouw organisatie. En natuurlijk verlaat je de sessie niet zonder een aantal goede tips!

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Effectieve communicatie aan de bestuurstafel – Ilona Eichhorn

  Hoe zorg je dat je dat je als gesprekspartner serieus genomen wordt? Hoe verander je het beleid op een constructieve wijze? En hoe werkt besluitvorming en groepsdynamiek?

  Ilona Eichhorn (trainer ImpactAll) behandelt deze vragen en thema’s zoals omgaan met verschillende belangen, en onderlinge besluitvorming en groepsdynamiek in deze workshop. Door de praktische, actieve en luchtige manier van werken krijgen de deelnemers meer zelfinzicht en de kans om zichzelf te verbeteren. Goed communiceren is geen one-size-fits-all, maar het flexibel kunnen meebewegen in iedere situatie.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  De impact van een humane organisatie, het Actie Leer Netwerk en Molendrift GGZ – Molendrift GGZ

  Moeite om zorgmedewerkers te vinden of te behouden? Bij GGZ Molendrift hebben ze daar geen problemen mee. Bij Molendrift is namelijk zowel de hulp aan de cliënt als de ontwikkeling van de medewerkers prioriteit,  wat wordt doorgevoerd in het volledige bedrijfsproces.

  In deze workshop laten Maarten Wetterauw (directeur Molendrift) en Annelies Mulder (senior adviseur Actie Leer Netwerk) zien wat de impact is van het doorvoeren van zeggenschap in de volledige organisatie. Wat zijn successen maar ook valkuilen? Leer in deze workshop op een andere manier kijken naar het organiseren van zeggenschap.

 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Organiseren op basis van eigenaarschap – Watze Hepkema

  Wanneer zorgverleners de regie terugkrijgen over hun werk, de organisatie van hun werk en over de toekomstige ontwikkeling van hun vak en dienstverlening, vraagt dat om een andere manier van kijken naar rollen van vakmensen, staf en management.

  Een andere manier van besluitvorming, inrichting van teams, beleidsontwikkeling, sturen en controleren. Maar ook om persoonlijk leiderschap, een gelijkwaardige manier van omgaan met elkaar en een open cultuur. In deze workshop inspireert organisatieadviseur Watze Hepkema managers en zorgverleners om anders te gaan werken en krijgen ze praktische handvatten om dat de volgende dag al te gaan doen.

  Sprekers:

  Watze Hepkema
 • Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’
  Aan de slag met het vergroten van de zeggenschapsbeweging in jouw organisatie – Cato Habets – Middin

  Gehandicaptenzorgorganisatie Middin zet op dit moment de eerste stappen om collega’s mee te nemen naar meer zeggenschap en hielp ons met het ontwikkelen van onze nieuwe tool ‘jouw eerste stappen naar meer zeggenschap’.

  In deze workshop verkennen we met elkaar hoe je de beweging op gang krijgt. Na een introductie van Cato Habets (kwaliteitsverpleegkundige & ambassadeur gehandicaptenzorg) van Middin, gaan we aan de slag. In groepjes denk je na over jouw eigen organisatie: welke stappen kun je zetten om meer collega’s mee te nemen in de beweging naar meer zeggenschap?

  Sprekers:

  Cato Habets

En verder…

Tijdens de pauzes kun je de Actiemarkt bezoeken met onder andere:

 • posterpresentaties van organisaties die zeggenschap versterken met een actieplan
 • de LAZ-stand waar je posters en infographics kunt ophalen voor in je organisatie
 • netwerk-meetingpoints waar je elkaar kunt ontmoeten om in gesprek te gaan
 • stands van LAZ-partnerorganisaties en adviseurs
 • een interactieve act van theatergroep Kapok
 • lekkere hapjes en drankjes

Plenaire afsluiting

Theatergroep Kapok sluit het congres af met een muzikale en theatrale boost. Daarna sluiten we af met een borrel voor wie nog gezellig wil napraten. 

Het was heel inspirerend, optimistisch en vol hoop. Ik werd er echt blij en enthousiast van.

– Deelnemer congres 2023

Programma – congres ‘Zeggenschap in zorg en sociaal domein’

Aanmelden

Ben jij erbij? Meld je dan hieronder aan. Een congresticket kost 100 euro. Daarvoor heb je toegang tot het congres, inclusief lunch, de hele dag hapjes en drankjes, gratis parkeren of pendelbus.

Wil je meer informatie over het congres? Op deze pagina kun je daar meer over lezen.

Bekijk hier de terugblik van het congres 2023