Subsidie

Tijd voor meer zeggenschap

Alles wat je moet weten over de laatste subsidieronde!

Laatste subsidieronde om zeggenschap in jouw organisatie te versterken

In november 2024 is de laatste kans voor organisaties in de zorg, jeugdzorg en sociaal werk om met subsidie zeggenschap te versterken! Heb jij altijd goede ideeën om de zorg voor je patiënt of cliënt te verbeteren? Weet jij wat je wilt veranderen? Grijp je kans en maak je ideeën waar met een gesubsidieerd actieplan. Wij helpen je met een-op-een-begeleiding om een goed actieplan te schrijven en een succesvolle subsidieaanvraag te doen.

Voor organisaties die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van de subsidie is dit de laatste kans om een aanvraag te doen én daarbij hulp en ondersteuning van het Landelijk Actieplan Zeggenschap te ontvangen. En niet alleen de laatste kans, je maakt méér kans omdat organisaties die eerder deze subsidie toegekend hebben gekregen, geen herhaalsubsidie kunnen krijgen.
Op de website van DUS-i vind je alle informatie over de subsidieregeling van ronde 3. Wil je regelmatig door ons op de hoogte gehouden worden van belangrijke onderwerpen over de subsidieaanvraag? Meld je dan aan voor de speciale subsidiemailing.

Checklist voor een succesvolle aanvraag

Het subsidieportaal is open van 18 november t/m 16 december. Van subsidieronde 1 en 2 hebben we geleerd dat er soms foutjes in de aanvraag sluipen die voorkomen hadden kunnen worden. Daarom vind je hier een korte checklist die je kunt doorlopen voordat je de aanvraag indient.

  • Zorg dat je bestuurder weet dat hij/zij de subsidieaanvraag moet ondertekenen en wanneer. De handtekening is nodig om de aanvraag goedgekeurd te krijgen. 
  • Zorg dat je de goede SBI-code invult.
  • Vraag bij de afdeling financiën na of je een de-minimus verklaring kunt krijgen.
  • Check alle vinkjes nog even goed. Heb je echt alles aangevinkt?
  • Laat een collega de aanvraag nog even nalopen. Is alles correct ingevuld?
  • Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via een bel-me-terugverzoek.

Waar moet je aan denken bij het schrijven van je actieplan.

  1. Begin op tijd!
  2. Bespreek je plan of idee nu al met je leidinggevende en bestuurder. Er moet tijd en ruimte gemaakt worden om een actieplan en begroting te schrijven.
  3. Zoek collega’s die je willen helpen bij het bedenken en het uitwerken van het actieplan.
  4. Denk aan de de-minimisverklaring. Hiermee verklaart de organisatie met de aangevraagde subsidie niet boven €200.000 subsidie over een periode van 3 jaar te komen (per 2024 is deze drempel opgetrokken tot 300.000 euro). Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met je financiële afdeling om dit subsidiebedrag te “reserveren”.
  5. Twijfel je ergens over of heb je hulp nodig bij het schrijven van je actieplan voor de subsidieaanvraag? Aarzel niet en neem contact op met ons. Als een bel-me-terugverzoek niet voldoende is, plannen we nog een teamsvergadering met je in. Daarin hebben we bijvoorbeeld de tijd om gezamenlijk een voorbeeldplan of begroting door te nemen.
  • Hoe kan zeggenschap jouw organisatie helpen en hoe pak je dat aan?
    Subsidie

    “We hopen dat onze collega’s hun werkgeluk terugkrijgen en zich gehoord voelen. Alleen dan hou je het werk vol, en blijft het leuk.”

    Amphia ontving vorig jaar een subsidie waarmee ze ervoor willen zorgen dat verpleegkundigen meer kunnen meedenken en meebeslissen. Verpleegkundige Anne Jacobs licht toe.
    Lees meer
    Subsidie

    Stapsgewijs naar zeggenschap met onze roadmap

    Er is geen one-size-fits-all oplossing om zeggenschap te versterken, maar er zijn wel acties die je kunt inzetten om zeggenschap positief te beïnvloeden. Door de roadmap te volgen, kom je tot een actieplan voor jouw organisatie, die je invult met interventies
    Bekijk de roadmap

    Leer meer over zeggenschap in onze kennisclips

    In deze kennisclip leggen we kort uit wat de meerwaarde is van het versterken van zeggenschap. We hebben nog veel meer van dit soort video’s, die je bijvoorbeeld leren welke vormen van zeggenschap er zijn en hoe je zeggenschap goed inricht binnen je organisatie
    Bekijk ze hier
    Subsidie

    Op welk niveau wil jij
 zeggenschap versterken?

    Je kan aan de slag met zeggenschap op individueel niveau, teamniveau, organisatieniveau of zelfs landelijk niveau. Bekijk voor al die niveaus wat je kan doen en hoe je dat goed aanpakt.
    Lees meer
Subsidie

Vraag en antwoord

We verzamelen veel voorkomende vragen over de subsidie, zeggenschap in het algemeen en het Landelijk Actieplan Zeggenschap op één plek.

Staat jouw vraag er niet tussen, neem contact op via info@actieplanzeggenschap.nl.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Landelijk Actieplan Zeggenschap? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Kom je er niet uit, stuur dan je vraag naar info@actieplanzeggenschap.nl.

Blijf op de hoogte

Graag op de hoogte blijven van Landelijk Actieplan Zeggenschap? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: