Laatste kans voor aanvraag subsidie versterken van zeggenschap  
Nieuws

Laatste kans voor aanvraag subsidie versterken van zeggenschap  

Heb jij ideeën om de zorg, dienstverlening of manier van werken in jouw organisatie te verbeteren? Grijp dan je kans, want het ministerie van VWS verlengt nog eenmaal de subsidieregeling waarmee organisaties in de zorg, jeugdzorg en het sociaal werk tot 50.000 euro kunnen aanvragen met een actieplan om zeggenschap te versterken. In ronde 1 en 2 zijn al meer dan 250 actieplannen gesubsidieerd. Zie je op tegen het schrijven van de subsidieaanvraag, dan kun je rekenen op hulp van het Landelijk Actieplan Zeggenschap (LAZ). 

Kom in actie wanneer jouw organisatie deze subsidie nog niet eerder heeft ontvangen! Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer professionals in de zorg, jeugdzorg en sociaal werk zelf kunnen beslissen over zaken die hun vak raken, de kwaliteit van zorg én de tevredenheid over het werk verbetert. Professionals zijn duidelijk over hun wens voor meer zeggenschap, maar het is ook belangrijk om beter voorbereid te zijn op uitdagingen in de toekomst, zoals personeelsbehoud en toegang tot goede zorg en dienstverlening. Om de ingezette zeggenschapsbeweging blijvend te maken, is het belangrijk dat organisaties jaarlijks een actieplan maken om zeggenschap te versterken.  

Over de subsidieregeling  

De subsidies worden verdeeld over de verschillende branches: (academische) ziekenhuizen, VVT, GGZ, gehandicaptenzorg, sociaal werk en jeugdzorg. Vanaf 18 november tot en met 16 december 2024 is het subsidieportaal van DUS-I open om de aanvraag in te dienen. Alle informatie over de regeling en criteria zijn te vinden op de website van DUS-I

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hoewel je de aanvraag pas in november kunt indienen, is het belangrijk om al voor de zomer te starten. Je zorgt er daarmee voor dat er voldoende tijd is om draagvlak, tijd en ruimte te creëren en de aanvraag in te passen in de financiële plannen van de organisatie. Dat vergroot de kans dat deze subsidie in het maximaal aan te vragen subsidiebedrag van jouw organisatie komt.   

Wij helpen je bij het schrijven van een sterk plan!

Om zo veel mogelijk organisaties zeggenschap te laten versterken, biedt het LAZ de komende tijd hulp om een sterk actieplan te schrijven en je subsidieaanvraag succesvol te maken. Op onze subsidiepagina vind je informatie en tips en kun je een afspraak plannen voor een-op-een-begeleiding. Wil je op de hoogte blijven van de subsidieregeling en de beschikbare hulpmiddelen, meld je dan aan voor de speciale subsidiemailing met tips en nieuws. 

Op deze website vind je verder een uitgebreid aanbod gratis hulpmiddelen aan voor iedereen die, met én zonder subsidie, zeggenschap wil versterken.